پوسیدگی دندان ها یکی از شایع ترین بیماری در بین افراد مختلف بوده که همین امر موجب شده تا بیماران برای درمان آن به پزشکان متخصص دندانپزشکی مراجعه کنند. پوسیدگی دندان روندی آرام داشته که به مرور باعث صدمه دیدن مینای دندان شده و در صورتی که سریعا به آن رسیدگی نکنید، به عصب رسیده و سپس باید اقدام به عصب کشی دندان کرده و هزینه بیشتری بابت آن پرداخت کنید.
اما ممکن است برای بسیاری از افراد این سوال وجود داشته باشد که دلایل پوسیدگی دندان چیست و چگونه دندان ها پوسیده می شوند؟ از این رو کارشناسان ما در کلینیک دندانپزشکی دکتر مهدی ابوالقاسمی این مقاله را تهیه کرده تا به سوالات مطرح شده شما پاسخ دهند. با ما همراه باشید.
میکروب ها و باکتری هایی در محیط دهان وجود دارند که در صورت وجود محیط مناسب باعث پوسیدگی و از بین رفتن دندان ها می شوند، این میکروب ها هنگامی که در مجاورت مواد غذایی قرار میگیرند با تجزیه مواد باقی مانده به روی دندان ها، باعث افزایش محیط اسیدی دهان می شوند ، که این محیط اسیدی باعث حل شدن سطح مینای دندان و همچنین تخریب بافت دندانی می شود.
دلایل پوسیدگی دندان
شیارها و حفره هایی برروی دندان ها وجود دارند که بعد از مصرف مواد غذایی باقی مانده آنها در داخل این شیارها قرار میگیرند و شرایط را برای رشد میکروب ها و تخریب بافت دندانی بوجود می آورد. معمولا سطوح صاف دندان ها دچار پوسیدگی نمی شوند به دلیل آنکه مواد غذایی با جریان بزاق از روی این سطوح پاک می شوند، برای پاک کردن باقیمانده غذاها از داخل شیار ها و حفرات دندانی حتما لازم است دندان ها را مسواک بزنیم.
علاوه بر مسواک زدن جوییدن بعضی از میوه ها و سبزیجات مانند ساقه کرفس هم می تواند به تمیز شدن دندان ها کمک شایانی انجام دهد. یکی از نقاط مهم که معمولا خیلی از پوسیدگی ها ازآنجا آغاز می شود بین دندان ها است این نقاط به دلیل تمیز نشدن با مسواک مکان مناسبی برای رشد میکروب های دهان و دندان می باشد، از این رو تنها راه تمیز شدن این نقاط کشیدن نخ دندان است. توصیه می شود حداقل دو بار مسواک زدن (صبح و شب) و یکبار نخ دندان کشیدن (شب) به طور روزانه استفاده گردد.