کلینیک دندانپزشکی دکتر ابوالقاسمی
جرم گیری
جرم گیری معمولاً به سبب تجمع پلاک دندانی بر روی دندان ها ، به خصوص در نواحی که به خوبی در دسترس و قابل مسواک زدن نیست، انجام می شود.
از قسمت هایی که در دسترس نیست و پلاک های دندان آنجا تجمع می کنند می توان به:
زیر لثه و سمت داخلی دندان های فک پایین که به مرور باعث تشکیل یک لایه سخت و سیمان مانند در این ناحیه می شود که به آن جرم ( کلکولوس ) گفته می شود؛ اشاره کرد.
این لایه به سبب اینکه کم کم و تدریجی بر روی دندان ها تشکیل می شود ، فرد معمولا" قادر به تشخیص آن نیست از این رو هنگامی که دندان پزشک اقدام به انجام جرم گیری می کند ، افراد احساس می کنند که یک لایه از مینای دندانشان را از دست داده اند، درصورتی که آن ها فقط جرم هایی هستند که به صورت تدریجی و نا محسوس بر روی دندان ها تشکیل شده بودند.
به علت اینکه این لایه باعث تخریب لثه ها و تحلیل ناحیه ریشه دندان می شود ، بعد از انجام درمان جرم گیری معمولا" فرد دچار حساسیت دندانی می شود و این طرز تفکر در ذهن فرد شکل می گیرد که جرم گیری باعث شده است که یک لایه از دندان هایش برداشته شده باشد از این رو احساس می کند دندان هایش نسبت به سرما و گرما حساس شده است .
در حقیقت هر اندازه جرم بیشتری بر روی دندان ها وجود داشته باشد احتمال حساسیت بعد ازانجام درمان جرم گیری نیز بیشتر می شود .
امروزه با توجه به وجود دستگاه های جدید در دندانپزشکی مانند : الکتروپیزون و ایر فلو که به صورت هوشمند عمل می کنند ، احتمال صدمه و آسیب به دندان ها کاملا" منتفی شده است .
گفتنی است جرم گیری که نقش به سزایی در پاکیزه تر شدن دندان ها دارد یکی از جزئی ترین اصول
اصلاح طرح لبخند است.
.