کلینیک دندانپزشکی ابوالقاسمی

دلایل پوسیدگی دندان + علائم و راه های درمان آن

16 شهریور ، 1399
کلینیک دندانپزشکی دکتر ابوالقاسمی

دلایل پوسیدگی دندان + علائم و راه های درمان آن

عواملی که باعث ایجاد درد شدید در دندان ما می شوند شامل پوسیدگی دندان، تورم لثه و گیر غذایی است، و از دلایل دیگری که موجب پیدایش علائمی مثل حساسیت و درد و ناراحتی می شود، تحلیل لثه و در معرض بودن ریشه در برابر غذا، گرما و سرما را می توان ذکر کرد. دندان های ما هنگامی به سرما و گرما حساس می شوند که به بعد از مرحله پوسیدگی رسیده باشند. این علائم نشان دهنده تشدید شدن التهاب داخل دهان و آسیب دیدگی عصب دندان است، که این مورد نیاز به عصب کشی دارد.

قبل از مواجه شدن با درد شدید دندان، علائمی شبیه به حساسیت به شیرینی جات، گرما و سرما مشاهده می شود که باید در این مرحله برای ترمیم و درمان دندان به مطب دندانپزشک ترمیمی مراجعه کرد. برخی از افراد وقتی دچار دندان درد میشوند، برای آرام کردن درد خود به مسکن روی می آورند و دیگر پیگیر درد دندان خود نمی شوند. پس باید این نکته مهم را بدانید که علت کاهش درد دندان بهبودی آن نیست، بلکه نشان دهنده عفونی شدن بافت، عروق و اعصاب دندان است.

دلایل پوسیدگی دنداندلایل پوسیدگی دندان

گاها برخی از بیماران، از افزایش درد دندان خود در شب می گویند، هیچ علت علمی برای درد دندان و بیدار شدن فرد در هنگام شب وجود ندارد، و این امکان را دارد که نیاز به عصب کشی دندان باشد. یکی از مهم ترین اعضای بدن برای گوارش غذا، دندان محسوب می شود، پس باید توجه داشته باشیم که اگر غذا درست جویده نشود، برای هضم غذا گرفتار مشکلات گوارشی خواهیم شد. مواد غذایی شیرین، خوراکی های مانند پفک، بستنی، سیگار، چایی، قهوه و غیره به پوسیدگی دندان و تخریب آن کمک می کنند.

مواد قندی که در دسترس میکروبها قرار گرفته، باعث ایجاد پوسیدگی شده و عامل خراب کننده ساختمان معدنی دندان (تولید اسید) می شود. تخریب بافتهای سخت دندانهای شما همان پوسیدگی دندان است. فعالیت میکروبها باعث ایجاد بیماری عفونی می شود، و می تواند قابل انتقال باشد، پس پوسیدگی دندان می تواند از دندانی به سایر دندان ها سرایت کند.

در این مقاله با ما در کلینیک دندانپزشکی دکتر ابوالقاسمی همراه باشید تا شما عزیزان را با دلایل و علائم پوسیدگی دندان و راه های درمان آن بیشتر آشنا کنیم.

پوسیدگی دندان در چه محل هایی شایع است؟

بعضی از دندان ها به علت وضعیت خاصی که دارند دچار این مشکل می شوند، بنابراین تمام سطوح دندان به طور یکسان دچار پوسیدگی نمی شود. سطح جونده دندان های آسیا دارای شیارهای باریک و عمیقی است که محلی برای زندگی و رشد میکروبها فراهم می کند، که دندان از همین محل دچار حفره می شود.

سطوح بین دندان به علت عدم نفوذ موهای مسواک  قابل تمیز کردن نیست، بنابراین مستعد پوسیدگی و بیماری لثه است. ناحیه اتصال لثه با دندان، محلی برای تجمع میکروب ها است که باعث بیماری لثه می شود.

محل های ایجاد پوسیدگی در دندانمحل های ایجاد پوسیدگی در دندان 

پوسیدگی دندان چه نشانه هایی دارد؟

علائم پوسیدگی دندان که موجب شده تا افراد با آن مواجه شوند، عبارت است از:

  • تغییر رنگ مینای دندان که قسمت پوسیده مینا به رنگ قهوه ای یا سیاه دیده می شود. با اصلاح طرح لبخند می توانید این مشکل را برطرف کنید.
  • در محل پوسیدگی سوراخی ایجاد می شود، که گاهی میزان تخریب آن کم است و فقط با معاینه دقیق مشخص می شود، و گاهی میزان تخریب زیاد بوده که فرد بیمار فکر می کند دندان او شکسته است.
  • درد دندان یا حساس بودن آن وقتی روی هم فشار می دهیم، یا در هنگام خوردن غذاهای سرد، گرم، ترش و شیرین
  • بوی بد دهان که یکی از علتهای پوسیدگی به شمار می رود. ۵. ایجاد حفره در دندان باعث گیر کردن مواد غذایی بین دندانها و پاره شدن نخ دندان در هنگام استفاده شود.     

چند راه جلوگیری و پیشگیری از پوسیدگی دندان

این را میدانیم که بهداشت دندان و دهان می تواند از ایجاد حفره و پوسیدگی دندان جلوگیری کند. برای داشتن دندان های سالم نکات و راه هایی وجود داشته که با شناخت و رعایت هر یک از آنها می توانید بروز پوسیدگی دندان هایتان را به حداقل برسانید.

  • دندان های خود را حداقل دو بار در روز در حالت ایده آل می شود بعد از خوردن و نوشیدن، با خمیر دندان حاوی فلوراید مسواک بزنید.از یک نخ دندان یا یک پاک کننده دندانی برای تمیز کردن بین دندانها استفاده کنید. این موضوع بسیار مهم است که بعد از هر وعده غذایی مسواک بزنید، اگر امکان مسواک زدن ندارید، حداقل دهان خود را آبکشی کنید.
  • دندانپزشک شما با تشخیص پیشرفت حفره دندان شما، توصیه می کند که برای شستن دهان، از دهانشویه حاوی فلوراید استفاده کنید.
  • با مراجعه به بهترین دندانپزشک غرب و معاینات منظم، شما می توانید از پیشرفت مشکلات دندان های خود جلوگیری کنید.
  • با نوشیدن برخی از آبها از پوسیدگی دندان به طور قابل توجهی می توانید جلوگیری کنید، بیشتر منابع عمومی آبها دارای فلوراید هستند.
  • استفاده از غذاهای سالم، برخی از غذاها در شکاف بین دندانهای شما گیر می کنند، مثل چیپس، آب نبات و یا کوکی ها که باید از خوردن آنها پرهیز کرد.

درمان و پیشگیری از پوسیدگی دنداندرمان و پیشگیری از پوسیدگی دندان

پوسیدگی دندان و درمان آن

در سطح سخت دندان شما حفره هایی ایجاد می شود که به مرور زمان منجر به گسترش یک دهانه کوچک یا یک منفذ روی دندان شما می شود. این حفره را پوسیدگی یا کرم خوردگی می گویند که با ترکیبی از عوامل مختلف ایجاد می شود، این عوامل عبارتند از:

  • خوردن میان وعده های مکرر
  • باکتری های موجود در دهان
  • نوشیدن نوشیدنی های شیرین
  • تمیز نکردن دندانها به خوبی.

شایع ترین مشکلات دندانی در جهان، حفره و پوسیدگی دندان است، که در کودکان، نوجوانان و بیشتر در افراد بالغ بسیار دیده می شود. برای درمان حفره ها باید هر چه زودتر اقدام کنید تا بزرگ تر و لایه های عمیق تری ایجاد نکند.

آنها می توانند منجر به درد شدید دندان، عفونت و از دست رفتن آنها شوند. معاینه دندان به صورت منظم توسط بهترین دندانپزشک پونک ( دکتر مهدی ابوالقاسمی ) ، عادت کردن به مسواک و نخ دندان، بهترین راه پیشگیری با حفره و پوسیدگی است.

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
6LeMMSUhAAAAAE-rJXylA6AfNIKeXGXBlaEHGr66