کلینیک دندانپزشکی دکتر ابوالقاسمی

کلینیک دندانپزشکی دکتر ابوالقاسمی

توصیه هایی به بیماران که بعد از کاشت ایمپلنت دندان باید انجام دهند

30 مهر ، 1401
کلینیک دندانپزشکی دکتر ابوالقاسمی

اگر چه کاشت ایمپلنت به عنوان یکی از بهترین روش های درمانی برای پر کردن جای خالی دندان های کنده شده به شمار می رود، اما این روش تا زمانی دوام دارد که مراقبت های پس از کاشت دندان انجام شود . در غیر این صورت دندانهای کاشته شده پس از مدت کوتاهی به سرنوشت دندانهای طبیعی پوسیده دچار می شوند و چاره ای جز کنار گذاشتن آنها نیست. حال با توجه به اینکه کاشت ایمپلنت دندان نسبت به پروتزهای متحرک، با مشقت بیشتری همراه است، مراقبت از آنها اهمیت بیشتری دارد.

مراقبت از ایمپلنت

ایمپلنت از دو بخش اصلی پایه و پروتز تشکیل شده که در چند مرحله انجام می شود. مراقبت از ایمپلنت با توجه به مراحلی که انجام می شود متفاوت است که عبارتند از:

مراقبت از ایمپلنت در هفته اول کاشت پایه فلزی

زمانی که پایه ایمپلنت درون لثه بیمار قرار می گیرد، نیاز به مراقبت های ویژه ای دارد. در چند روز ابتدایی، رعایت بهداشت کامل دهان باید به روش صحیح و طبق تجویز دندانپزشک انجام شود. خودداری از مصرف غذاهای سفت که به پایه آسیب جدی وارد می کند نیز یکی دیگر از نکات مهم برای مراقبت از دندانهای کاشته شده است. پس از مدتی که این پایه ها درون فک محکم شدند، استفاده از مسواک‌های کوچک مخصوص برای تمیز نگه داشتن فضاهای بین ایمپلنت‌ها و دندان‌های طبیعی مجاور ضرورت پیدا می کند.

برداشتن موادغذایی لابه لای دندان ها از جرم گیری پایه ها و همچنین نفوذ باکتری به داخل لثه و ریشه پایه ایمپلنت جلوگیری می کند. در غیر این صورت در مدت زمان کوتاهی میکروب ها و پلاک ها و باکتریال از طریق پایه به درون لثه نفوذ کرده و موجب تخریب بافت آن می شود. همچنین رسوب جرم و تشکیل یک لایه بر روی پایه های ایمپلنت و دندانهای مجاور موجب متورم شدن لثه می شود. در صورت ادامه این روند، استخوان اطراف ایمپلنت به تحلیل می رود و پس از مدت کوتاهی موجب لقی پایه ایمپلنت می شود.

مقابله با عوارض پس از کاشت ایمپلنت

پس از کاشت ایمپلنت عوارضی همچون درد، سوزش و تورم برای بیماران طبیعی است. اما با مراقبت صحیح می توان میزان و شدت این عوارض را به حداقل رساند. توجه دندانپزشک به ساختار فک و محل قرارگیری سینوس ها، یکی از مواردی است که از میزان درد پس از کاشت دندان می کاهد. از سوی دیگر در هفته ابتدایی کاشت ایمپلنت، بیمار باید تمامی مراقبت های بهداشتی برای کنترل عفونت و گاهی درد ناشی از جراحی را به عمل آورد. جلوگیری از بروز زخم در دهان می تواند از طریق دهانشویه، آب نمک و سرم های ضد عفونی کننده دهان انجام شود. برخی داروهای آنتی بیوتیک که توسط دندانپزشک تجویز می شود، از عفونت لثه جلوگیری می کند. خودداری از مصرف سیگار نیز یک نکته مهم در هفته های ابتدایی کاشت ایمپلنت دندان است.

مراقبت های بعدی پس از کاشت ایمپلنت دندان

زمانی که دندان درون فک بیمار کاشته شده و دوره درمان خود را طی کرده است، باز هم نیاز به مراقبت های ویژه دارد. ایمپلنت نیز همچون سایر اعضای بدن ممکن است در معرض فشار زیاد، شکسته شود. بنابراین خودداری از وارد کردن فشار زیاد بر روی استخوان فک و پایه ایمپلنت ضرورت دارد.

مراقبت از ایمپلنت با توجه به روش کاشت

جدیدترین روش کاشت ایمپلنت دندان استفاده از روکش های موقت آکریلی است. در این روش پایه درون لثه قرار می گیرد و بلافاصله تاج یا روکش همرنگ دندان نیز بر روی آن قرار داده می شود. این کار به منظور زیبایی چهره بیمار انجام می شود و به همین دلیل این پروتزهای موقتی مقاومت اندکی در مقابل فشار دارند. بنابراین بیمار نمی تواند بر روی آنها فشار وارد کند و یا از آن برای جویدن غذا استفاده کنند. این نوع پروتز تا زمان درمان کامل پایه های ایمپلنت در دهان بیمار باقی می ماند و پس از طی کردن دوره درمان، از دهان بیمار خارج و به جای آنها پروتزهای دائمی قرار داده می شوند. خودداری از شکستن مواد غذایی سفت و سخت با پروتزهای موقتی یکی از نکات مهم برای مراقبت از کاشت ایمپلنت است.

معاینه منظم دندان ها

پس از کاشت ایمپلنت بررسی و معاینه مداوم دندانها شروع می شود. بیمار باید برای دوره های زمانی مشخص به دندانپزشک مراجعه و دندانهای کاشته شده را از نظر میزان مقاومت، سلامت و استحکام بررسی کند. این کار می تواند به طول عمر دندانهای کاشته شده کمک کند. همچنین هزینه های درمان و قرار دادن پروتزهای مجدد را کمتر می کند. استفاده از مسواک های کوچک و نرم برای تمیز کردن ایمپلنت از جرم گرفتن دندان جلوگیری می کند.

 
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
6LeMMSUhAAAAAE-rJXylA6AfNIKeXGXBlaEHGr66